Welcome at Q&A Quality Assistance. For advice in the field of apparel, textile and sustainability.

And to develop further in quality, sustainability and craftsmanship in clothing and textiles, you can turn to Coachman Training.

We give advises and training in the field of:

Steps towards sustainability and circularity

Fit, patterns and size consistency

Product safety and restricted substances

Protective workwear, specifications and standards

Product development, textile knowledge, sampling and communication

Quality management: QA, QC & AQL

Familiar with UPV, Digital Product Passports, CSRD, PEF, EPD and other new developments in sustainability and legislation?

Want to be able to take simple but thoughtful steps toward a more sustainable collection?

Which certificates and labels are reliable: social, environmental, circularity and end-product sustainability?

Want to design more sustainably, use data, employ LCA calculations and be knowledgeable about the “Product Environmental Footprint”?

Is there anything else we can help you with, in terms of sustainability, quality management, or textile engineering issues? We’d love to hear about it.

“Ik ben erg tevreden met de diverse en goed gestructureerde Coachman Training die ik heb gevolgd. Hoewel ik persoonlijk meer focus had gewenst op kinderkleding, werd dit aspect toch voldoende behandeld. De trainer toonde uitgebreide kennis en leverde de informatie op een begrijpelijke en aangename manier. Ik kijk uit naar een mogelijk vervolg, want de diepte en de breedte van de behandelde onderwerpen hebben echt indruk op me gemaakt. Ik zou deze training zeker aanbevelen aan iedereen die zijn kennis wil verdiepen.”

Shirza Ypenburg, Protest

“Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de Coachman Training. Hoewel ik graag meer had geleerd over de toepassing van de patronen op specifieke kledingstukken zoals jumpsuits en broeken, was de hoeveelheid besproken casussen toch voldoende en informatief. Mathilde heeft uitstekende kennis en is bijzonder vaardig in het uitleggen van de meest complexe onderwerpen. Haar duidelijke uitleg heeft mij geholpen om mijn begrip van patroonontwerp te verdiepen. Ik zou graag deelnemen aan een vervolgcursus om nog meer te leren over de praktische toepassing in verschillende kledingcategorieën.”

Ute Uekermann, King Louie

“Ik ben tevreden over de Coachman Training geleid door Mathilde. De praktische werkvloercasussen en de interactie met medecursisten hebben de leerervaring verrijkt. Mathilde’s vermogen om haar uitgebreide kennis duidelijk over te brengen maakt deze training tot wat die is.”

Sanne van Pel, By Rockland

“Mijn ervaring met de Coachman Training van Mathilde was zeer positief. Haar deskundige uitleg en uitgebreide kennis maakten elk onderwerp toegankelijk. Hoewel de training meer gericht was op patroontechniek dan op de confectie-industrie, wat mijn voornaamste interessegebied is, heb ik toch voldoende geleerd. Ik ben blij met de inzichten die ik heb opgedaan en zou deze cursus aanraden aan iedereen die zijn of haar kennis wil verdiepen.”

Anne Lauwerd, Flauwers by Anne

“Ik ben tevreden over de Coachman Training die ik heb gevolgd. Hoewel veel van de inhoud voor mij een opfrissing was, vond ik het prettig om alles opnieuw te horen. Mathilde’s kennis is uitstekend en zij legt alles helder en duidelijk uit, waardoor de cursus zowel waardevol is voor beginners die nieuwe dingen willen leren als voor meer ervaren cursisten die hun kennis willen opfrissen. De casussen die werden behandeld waren zeer relevant en informatief. Een vervolg op deze training zou zowel leuk als nuttig zijn, en ik kijk ernaar uit om deel te nemen.”

Tamara Sluimer - Uijtdewillegen, Protest

“De Coachman Training door Mathilde is top! Een breed aanbod van casussen, variërend van dames- tot herenkleding en kinderkleding. Ik kan nu veel sneller problemen identificeren en oplossen. De training is zowel geschikt voor beginners als voor ervaren technici die hun kennis willen opfrissen of verdiepen. Ik zou deze cursus sterk aanbevelen aan iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren.”

Ethel Nieuwenstein, Geisha

“De Coachman Training was eerzaam en bood me een solide basis om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan, met name op het gebied van patroonontwerp, en ben geïnteresseerd in verdere verdieping, vooral in grading. De trainer heeft veel kennis en het talent om concepten op meerdere manieren uit te leggen, wat echt helpt als iets niet meteen duidelijk is.”

“De Coachman Training overtrof mijn verwachtingen. De grondige behandeling van diverse casussen in combinatie met de uitstekende kennis van de trainer heeft me goed voorbereid. Nu nog toepassen in de praktijk. Ik ben zeer tevreden over de inhoud en levering van de training en zou deze zonder twijfel aanbevelen binnen mijn netwerk.”

Asha Salaris, KING LOUIE

“De Coachman Training met Mathilde was een eye-opener. Het was waardevol om de logica achter patroonontwerp van een ervaren patronenmaker te horen. Ik bekijk samples nu vanuit een nieuw perspectief en stel mezelf kritische vragen over het snijden en verwerken ervan. De praktische toepassing van schetsen om te zien wat patronen doen, heeft mijn vaardigheden aanzienlijk verbeterd. Ik waardeer het ook zeer dat ik naslagwerk van de training heb om op terug te vallen. Mathilde’s vermogen om complexe concepten duidelijk uit te leggen is bewonderenswaardig. Ik beveel deze training ten zeerste aan, zowel voor beginners als voor ervaren merchandisers.”

Kirsten Rensen, Protest